“Zo verpest je jouw nieuwe woning (niet)”

Ontdek de pijnlijke fouten die de meeste mensen maken bij het kopen van een keukentafel en hoe een eetkamertafel voor mensen zoals jij en ik een levenslange bron van rust en geluk kan zijn…

Door Geert Claessens – interieurdesigner, meubelmaker en oprichter van Zoethout

Zijn er in jouw leven ook steeds meer mensen die tijd en energie van je nodig hebben?

Hoe kan het dat de dagen steeds serieuzer lijken en er minder tijd is voor leuke dingen?

Wat voor zin heeft het eigenlijk allemaal heeft om zo hard te werken?

En zou het niet heerlijk zijn om thuis die grote berg stress volledig van je af te kunnen schudden?

Deze vragen ^ zijn heel begrijpelijk. Ik hoor ze vaak van onze klanten en fans en heb er zelf ook lange tijd mee geworsteld. Maar als je ieder woord goed leest, vind je in dit bericht de grootste fout die veel mensen maken en wat je eraan kunt doen…

Maak van jouw huis geen stressplek…

Mijn naam is Geert, oprichter van Zoethout Design – handgemaakte designmeubels voor mensen die natuurlijke rust en warmte in huis willen.

Ik verwacht van mijn vrienden dat ze eerlijk tegen mij zijn met hun intenties. Daarom wil ik dat ook meteen zijn met jou. Hieronder lees je exact hoe meubels jouw huishouden meer rust en warmte kunnen geven zodat jij en je familie zonder stress kunnen genieten van een woning die past bij wie je bent.

Ik heb er alles gedaan om jou daar zo goed mogelijk mee te helpen, dus ik zal ook mijn uiterste best doen om je ervan te overtuigen dat DIT ook voor jou de ideale oplossing is. Als je dat liever niet wil, raadt ik je aan om direct te stoppen met lezen.

FENG WIE?!

Ik kon een gat in de lucht springen toen ik een tijd geleden het begrip “Feng Shui” op een regenachtige dag tegenkwam. Ik krabbelde deze woorden op in mijn notities omdat ik ze niet mocht vergeten. Ze zouden voor mijn klanten, mijn bedrijf, mijzelf en nu misschien ook voor jou een drastisch omslagpunt betekenen…

Oorspronkelijk komt Feng Shui uit het oude China. De wijze Chinezen onderzochten het effect van stedenbouw, architectuur en interieur op onze emoties en zagen dat er een specifieke combinatie van natuurlijke materialen bestond die voor rust en geluk zorgt.

Toen ik op de eeuwenoude wijsheden stuitte, werd ik ’s ochtends vaak wakker met veel hoofdpijn en zorgen over mijn carrière. Ik had toen maar een paar klanten die mij via vrienden en kennissen benaderden om een handgemaakt design meubel voor ze te maken.

Dat betekende voor mij dat er net genoeg geld binnen om de maand rond te komen, maar ik wist niet hoe ik dit in de toekomst vol kon blijven houden. En hierin was ik niet alleen…

Mijn klanten (meestal tussen de 25 en 35 jaar oud), hadden op hun eigen manier ook veel last van stress en onzekerheid. We hielden ons hoofd goed boven water, maar diep van binnen zag ik dat we ons allemaal afvroegen of we wel de juiste keuzes gemaakt hadden… Je kijkt in de spiegel naar dat langzaam ouder wordende gezicht en vraagt je af: “is dit alles wat er is?”

Met vermoeide ogen en zware schouders kwam ik na de werkdag thuis met meer stress dan de dag ervoor. Ik kon gewoon niet langer toekijken naar alles wat er bij al die mensen thuis verbeterd kon worden…

Jouw thuis is de basis van een gelukkig leven. Je veilige en rustige plek waar je naartoe kan, vooral wanneer de harde wereld om je heen eventjes te veel wordt.

Er zijn zelfs onderzoeken die aantonen aan dat constante stress het risico gezondheidsproblemen verhoogt; mensen met veel stress op lange termijn maken volgens deze onderzoeken zelfs meer kans op een hartaanval en diabetes dan mensen met weinig stress.

Er moest toch een oplossing zijn om in ieder geval thuis met een fijner en rustgevender gevoel te leven?

Daarom begon ik te denken en te zoeken…

Wat als je een plek kan creëren in je eigen huis waar je echt even heerlijk tot rust kan komen?

Een plek die voor gezelligheid in huis zorgt?

En wat als er één ding zou zijn dat jouw huis direct een warmere, aangenamere, en rustgevende sfeer zou geven?

Toen ontdekte ik Feng Shui.

Dat veranderde de manier waarop ik naar stress en meubels keek voorgoed.

Zo laat jij jouw huis geen energie meer van je stelen…

In Feng Shui zijn de vijf elementen (water, vuur, aarde, hout en metaal) belangrijke factoren voor een interieur dat voor rust in je hoofd zorgt. Bij een verkeerde combinatie van deze vijf elementen kunnen ze elkaar verzwakken; dit heet een “destructieve cyclus.”

Meubels van plastic of met een hoge glans verpesten vaak de warme, natuurlijke, rustgevende sfeer in huis en kunnen zelfs je gevoel van stress verergeren.

Tot mijn grote verbazing zag ik dat veel mensen hun interieur verwaarloosden.

Zoals jij bent, zo is je huis. En zoals je huis is, zo ben jij’, zo zeggen de Chinezen. Dat kan nogal confronterend zijn als je struikelt over stapels papieren, rondslingerende kledingstukken, uitpuilende boekenkasten en stoffige snuisterijen. Wat zegt dat over jou?

Ik ontdekte dat er veel blogs en artikelen geschreven waren over het inrichten volgens Feng Shui. Maar dat er nog geen enkele meubelzaak was die Feng Shui meubels aanbood volgens deze principes.

Blij met mijn nieuwe ontdekking en vol inspiratie begon ik dus mijn meubels te maken op basis van de juiste subtiele combinatie tussen hout en metaal voor maximale rust en ontspanning.

Hout staat voor kracht en vitaliteit. Het helpt je vooruit en brengt je terug naar je wortels, de bron van jouw kracht.  Als je na een drukke werkdag even terug keert naar jouw wortels, zal je jezelf een stuk energieker voelen en voel je de stress verdwijnen. Hout helpt je daarbij.

Metaal is het “organiserende element” en helpt je voor te bereiden voor moeilijke taken. Als je veel stress ervaart, kan wat metaal in je huis voor helderheid zorgen. Het geeft een gevoel van verfijning, logica en daadkracht, zodat het makkelijker wordt om door lastige situaties en beslissingen te breken.

Door deze twee elementen op een goede manier te combineren in je meubels hebben jouw meubels een rustgevend effect op jouw lichaam en geest.

Het is namelijk niet jouw schuld dat jij jezelf gestrest voelt. We zijn simpelweg vergeten hoe we ons interieur moeten inrichten voor maximale rust en ontspanning.

De combinatie tussen hout en metaal  bleek geweldig te werken voor mijn meubels en zo werd ik de eerste meubelmaker die volgens traditionele principes handgemaakte Feng Shui designmeubels maakt.

Mijn klanten waren gelukkiger dan ooit….

Ineke van Velzen: “We hadden ons eigen hout aan Zoethout aangeleverd en ondanks dat er denk ik veel aan heeft moeten gebeuren, is het uiteindelijk toch een hele mooie strakke tafel geworden en past perfect in onze woning. Ik denk niet dat iedereen zomaar van zo’n rauw natuurproduct, zo’n mooie tafel kan maken. Dat vergt vakmanschap.” 

De combinatie van hout en metaal is dus een absolute MUST-HAVE voor jouw interieur als je een warme, gezellige plek wil creëren waar je echt tot rust kan komen. Maar wacht…

Niet te snel.

Nu er steeds meer mensen met vragen komen over een Feng Shui meubelstuk, moet ik zeggen dat dit NIET voor iedereen is weggelegd. 

Sommige mensen zijn zo oppervlakkig dat een natuurlijk Feng Shui meubelstuk ze niet kan helpen om hun natuurlijke bron van rust en geluk terug te vinden.

Maar als jij af en toe nog geluk kan vinden in de kleine dingen als een glimlach of een mooie zonsondergang, beloof ik je dat een natuurlijk Feng Shui meubelstuk met een subtiele combinatie van hout en metaal ook in jouw interieur een groot verschil kan maken.

Dit is het geheim van perfecte meubels

(volgens professionele meubelmakers)

Naast de juiste combinatie tussen materialen, zijn er nog een paar dingen waar je altijd op moet letten als je een meubel koopt:

Toen ik 5 jaar oud was, hielp ik mijn opa in de familiewerkplaats. En timmerden we samen mijn eerste meubel. 

Als klein jongetje vroeg ik hem wat volgens hem een goed meubel was en hij printte dit voor eens en altijd in mijn hoofd…

Met een zachte G galmen zijn woorden nu nog steeds na in mijn werk en mijn bedrijf: “Volgens de traditie van meubelmakers, zijn er 3 dingen ECHT belangrijk:”

  1. Een meubel heeft een tijdloze uitstraling waar je nog vele jaren plezier van hebt.
  2. Het meubelstuk is sterk en functioneel. 
  3. En het moet gemaakt zijn van de mooiste natuurlijke materialen.

Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar het perfecte meubelstuk dat net “die ene touch” kan geven aan hun interieur. Maar welk meubelstuk heeft nou het meeste invloed op jouw interieur en dus ook jouw rust in je hoofd?

Alle mensen die mijn interieurgids ^ “De ultieme gids voor een ontspannen woning die past bij wie je bent”  hebben gelezen weten dit:

“In de meeste moderne huizen is de keukentafel het middelpunt van het huis; het zwaartepunt waar alles om draait.”

De eettafel is dus DE plek in huis waar jouw hele huishouden omheen draait: van huiswerk en spelletjesavonden tot ontbijt en etentjes. 

Wat je dus nodig hebt om jouw huis de sfeer te geven waar jij je goed bij voelt, is een keukentafel die warmte uitstraalt en die je rust geeft. Zo pak je meteen het belangrijkste element in een huishouden aan en heb je een stabiele, rustgevende basis om aan te leven en te wonen. 

Nu steeds meer mensen aan mij vragen of ik voor hen een moderne keukentafel kan ontwerpen volgens de Feng Shui principes, heb ik nu eindelijk besloten om voor een paar mensen per maand handgemaakte Feng Shui designtafels te maken van natuurlijke materialen die voor een warme sfeer in huis zorgen. 

Dus als jij graag een warme sfeer in huis wil waarin je tot rust komt, is dit voor jou:

Ga verder naar de volgende pagina en ontdek het zeldzame meubelstuk waar jij en je familie een heel leven lang zonder stress van zullen genieten:


Klik hier voor meer info!

Maak een afspraak

Laat een bericht achter en vermeld uw telefoonnummer zodat wij zo snel mogelijk contact met u kunnen opnemen.

0

Start typing and press Enter to search